Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
X

 

FAQ

 

Gdzie mogę dodawać w systemie użytkowników

Użytkowników można dodawać w administracji systemu link do filmu instruktażowego tutaj

 

Dlaczego nie mogę znaleźć miejsca gdzie się wchodzi do administracji systemu

Do administracji systemu ma dostęp tylko administrator, jeżeli nie zostało to zmienione jest nim osoba, która zakładała konto. Link do filmu instruktażowego tutaj

 

Dlaczego nie mogę dodawać więcej niż 10 użytkowników

W GetTime mamy do dyspozycji dwa rodzaje planów, pierwszy dla zespołów do 10 użytkowników drugi powyżej 10 osób w zespole. Jeżeli potrzebujemy mieć więcej niż 10 osób w swoim zespole to należy zmienić plan na wyższy. Link do filmu instruktażowego tutaj

 

Dlaczego nie widzę wszystkich modułów na pasku zakładek

W systemie GetTime możemy zarządzać modułami, które chcemy używać. Jeżeli są one niewidoczne to można je włączyć w panelu admina. Link do filmu instruktażowego tutaj

 

Dlaczego nie widzę zadań zleconych innej osobie

Należy pamiętać, że zadania delegowane widoczne są w zakładce Monitor. Ich widoczność w zakładkach Dziś, Jutro, Tydzień... zależy od daty zakonczenia zadania. Jeżeli przekażemy zadanie bez terminu ukończenia to będzie ono widoczne w monitorze w zakładce bezterminowe. Najprostszym sposobem poznania funkcjonalności tego narzędzia jest przeczytanie opisu i obejrzenie filmu, które znajdują się tutaj

 

Jak usunąć użytkownika z systemu

Aby usunąć użytkownika z systemu należy wejść do panelu administratora i usunać lub zdeaktywować właściwą osobę. Należy pamiętać, że usunięcie użytkownika wiąże się z usunięciem jego danych. Zaleca się zawieszenie użytkownika i w odpowiednim czasie edycję danych tak aby w to konto przypisać innej osobie, pozwoli to zachować wszystkie dane związane z tą osobą. Link do filmu instruktażowego tutaj

 

W jaki sposób mogę płącić za usługę 

Aby płacić za usługę należy zalogować się do administracji systemu, wejść do zakładki Licencje i płatności, wybrać płatności w panelu na wprost i po prawej stronie znajduje guzik zapłać.

 

Czy mogę wyłączyć system aby nie ponosić opłat

Można to zrobić na 2 sposoby, po prostu przestać opłacać konto w tym wypadku konto zostanie zablokowane. Drugi sposób to wyłączenie konta w administracji systemu.